مرمت فرهنگسرای بهشت نام مطلبی ست که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.این فرهنگسرا در شهر مشهد در استان خراسان رضوی واقع شده است.
معرفی جغرافیای سیاسی شهر مشهد :
استان پهناور خراسان با مساحت ۲۳۸ هزار کیلومترمربع – ۱۴.۶ در صد خاک کشور – به سه استان خراسان شمالی و خراسان جنوبی و خراسان رضوی تقسیم گردید .
شهر مشهد – مرکز استان خراسان رضوی در ۳۶ درجه و ۱۷ دقیقه عرض شمالی و ۵۹ درجه و ۳۶ دقیقه طول شرقی نسبت به مبدا گرینویچ واقع شده است .ارتفاع این شهر از سطح آبهای آزاد حدود ۹۸۵ متر است.
ارتفاعات و دره ها
دشت مشهد با دو رشته کوه موازی با جهت شمال غربی – جنوب شرقی محصور شده است . رشته کوه هزار مسجد که ادامه رشته ارتفاعات کپه داغ است در شمال این دشت واقع شده و دارای کوه هایی با ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متراست .از دیگر ارتفاعات این رشته کوه می توان به کورانداغ و الله اکبر اشاره کرد .هر چه از شمال غرب به جنوب شرق پیش می رویم از ارتفاعات این رشته کوه ها کاسته می شود . از مهمترین ارتفاعات می توان به : سالوک و شاه عباس و بینالود اشاره کرد.
مطالعات تاریخی فرهنگسرای بهشت :
تاریخچه و وجه تسمیه
به دلیل عدم وجود کتیبه در بنا که بتواند مبین وجود قدمت اثر باشد نمی توان تاریخ آن را دقیقا“ مشخص نمود. اما بر اساس مستندات شفاهی و همچنین عناصر و جزئیات وویژگی های به کار رفته در بنا و مطالعه در کتب تاریخی و عکس های قدیمی شهر مشهد می توان قدمت بنا را به ۸۵ سال قبل یعنی اواخر قاجار و اوایل پهلوی نسبت داد و به دلیل کاربری جدید این بنا به فرهنگسرای بهشت معروف شده است.
مطالعه و شناخت کالبدی بنا :
- تزئینات
- کاشی کاری
- آسیب شناسی
- رطوبت
- تابش نور خورشید
- مرمت ها ی غیر اصولی
- تخریب بر اثر عوامل فیزیکی
مرمت فرهنگسرای بهشت شامل ۵۰ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: