چاپگرهای سه بعدی وسیلههایی هستند که با استفاده از آنها میتوانید از فایل های سه بعدی که در کامپیوتر خود دارید نمونه سه بعدی واقعی بسازید.در چاپگرهای سه بعدی خانگی، برای تولید محصولات از ذوب پلاستیک بهره می برند. چاپگرهای سه بعدی صنعتی با قابلیت پرینت با استفاده از فلزات، رزین های مایع، خمیر سرامیک و حتی مواد خوراکی ساخته شده اند.
بنابراین امکان سنجی و ایده پردازی پرینت های سه بعدی برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ به ذهن دانشمندان راه یافت. طرح اولیه ی پرینتر های سه بعدی در دهه هشتاد با نام “RapidPrototyping” و اولین نمونه از آن توسط چارز هال ساخته و به نام این دانشمند ثبت شد. اما پرینترهای سه بعدی حال حاضر برای اولین بار با روش SLA درسال ۱۹۸۶ ساخته و دوسال بعد وارد بازار شدند.
در این میان و در کشور هلند یک آکادمی هنری بنام «آکادمی آیندهوون » چند سالی است که در رشته های مختلف هنری علاوه بر پذیرش و آموزش هنر جو در ارائه مدل های جدید هنری نیز در نوع خودش پیشتاز عمل کرده است.
رشته طراحی و معماری نیز از رشتههای پر طرفداری است که در چند سال اخیر در این آکادمی تاسیس و هنرجویان زیادی نیز در این رشته مشغول یادگیریاند، اما بخش پر طرفدار و هیجان انگیز این آکادمی بخش طراحی و چاپ سرامیک های ۳D است که توسط چاپگرهای سه بعدی آن هم در اشکال مختلف ، متنوع و هندسی چاپ و در معرض دید و یا فروش علاقه مندان قرار می گیرد.
جالب است بدانید که این موسسه با حضور فارغ التحصیلان مشهور و خلاق از تمام زمینه های صنعتی که کار حرفه ای خود در درون این موسسه آغاز کرده اند، شکل گرفته است.
بنابراین در خصوص سیاست های کاری این آکادمی نیز باید گفت که مجموعه آکادمی طراحی آیندهوون جدا از دیگر موسسات آموزشی موجود در هلند ،برنامه های خاصی برای دانش آموزانی دارد که در رشته های مختلف و به ویژه در حوزه معماری و طراحی صنعتی خلاق و با هوش تر از دیگران به نظر می رسند.
اما آن چه باعث شده است که این آکادمی و برنامه هایش در حوزه معماری مورد توجه قرار بگیرد چاپ سرامیک های ۳D است که به نوعی صنعت دستی – یا همان صنایع دستی – و فعالان این حوزه را در ارائه اشکال مختلف و جالب به سبک تکنولوژیک خود به چالش کشیده است
گالری عکس :
منبع : designboom
ترجمه : mihanpost