این موتور توسط کمپانی Next Limit ساخته شده و در سال ۲۰۰۶ به صورت رسمی برای موتور های سه بعدی منتشر و در دسترس هنرمندان قرار گرفت .موتور ماکسول ( Maxwell ) بر گرفته شده از نام فیزیکدانانی بزرگ که در مورد محاسبه ی نور خدمتی بسیار زیادی به دنیا کرده گرفته شده است . موتور رندر Maxwell Render یک موتور و انجین فیزیکالی ( Physically Based ) می باشد که بر پایه نظم فیزیک کاملا دقیق نور و اشعه های کاملا واقعی عملیات رندر و تصویر پردازی را انجام میدهد . این نوع موتور ها شاید خیلی خوب به نظر برسند اما سخت ترین حالت رندرینگ رو دارند چرا که برای ساخت صحنه های Surrealism مناسب نیستند ، به عنوان مثال شما نور های غیر طبیعی را نخواهید داشت ، متریال های غیر واقعی را نخواهید داشت چرا که تمام پارامتر های متریال ها طبق اصول و فرمول های فیزیکی تعریف میشوند . این نوع موتور ها بهترین گزینه برای ساختن صحنه های معماری و سینماتیک محسوب می شوند .
ویژگی ها :
استودیو ماکسول ( Maxwell Studio ) این امکان واقعا یکی از بهترین قسمت هایی هست که دیدم ؛ این ابزار در واقع نسخه ی Stand Alone این نرم فزار هست ، شما با این نرم افزار دیگر به هیچ نرم فزار ثانویه ای نیاز ندارید و همه چیز را در اختیار خواهید داشت
پلاگین ها :
پلاگین های ماکسول به طرز عجیبی قوی هستن به طوری که میتوانید در ویوپورت ها به صورت ریل تایم رندر را تنظیم کنید ، اما بدی آن این است که پلاگین ها فقط کاره تبدیل را انجام میدهند و اگر ماکسول بر روی سیستم شما نصب و رجیستر نباشد ، نمیتوانید از پلاگین ها استفاده کنید. این موتور رندر از اکثر نرم افزار های مطرح دنیا مثل Sketch Up ، Rhino3D ، Modo، Lightwave ، Houdini ، Softimage ، Cinema 4D ، Maya ، ۳ds Max و … پشتیبانی میکنه . همچنین ماکسول از فرمت های زیر پشتبیانی میکنه :
OBJ DXF STL LWO PLY XC2 3DS FBX COLLADA MXS
همچنین ماکسول برای After Effects و NUKE هم پلاگین دارد.
این امکان در پلاگین های زیر فقط وجود دارد و پشتیبانی شده است :
۳ds Max
ArchiCAD
Cinema4D
FormZ 7
Houdini
Lightwave
Maya
Modo
Rhinoceros
SketchUp
Softimage
Solidworks
قابلیت MultiLight به این گونه عمل میکند که بعد از رندر به شما یک Mixer داده می شود که شبیه به میکسر های موزیک سازیست، شما میتوانید حتی بعد از رندر تک تک نور های صحنه را کنترل کنید. شما میتوانید صدها بار صحنه را با نورپردازی های مختلف انجام دهید و هر دسته را یک Lightin Group کنید، بعد از یک بار رندر شدن میتوانید هر نور را خاموش و روشن و رنگ انرا تنظیم کنید:
متریال ادیتور پیشرفته : ماکسول شامل یک متریال ادیتور عالی ست که میتوانید در تصویر زیر قسمتی از آن را مشاهده کنید :
تصویر زیر تنها یک بار رندر شده و با تنظیم پارامتر ها تغییر کرده است :
هزاران پریست آماده :
در ماکسول برای شما چندین متریال اماده حدودا ۱۰ عدد ، و ۴۰۰ فایل IOR که شامل ضریب شکست های مواد ، و چندین Emitter نور اماده که شامل نور های حبابی ، فلوئورسنت و … میباشد .
متریال ادیتور پیشرفته :
ماکسول شامل یک متریال ادیتور عالی ست که میتوانید در تصویر زیر قسمتی از آن را ببنید
نکته: لازم میدونم اینجا طرز کار و اصول کلی متریال های مکسول رو شرح بدم ، خب متریال های مکسول کلا ۴ نوع هستند
BDSF : متریال استاندارد دارای شاخص های فیزیکی برای ساختن مواد مختلف که برگرفته شده از عبارت BidirectionalScattering Distribution Function می باشد
Displacement Layer :برای اضافه کردن جابه جایی استفاده میشود شما میتوانید چندین لایه دیسپلیس منت بسازید اما تنها فقط یکی از انهارا میشود رندر کرد.
Coating : این قابلیت برای خاصیت فیزیکی لایه بسیار نازک میباشد مثل حباب صابون و
Emitter : خاصیت نور و درخشندگی و برای ساطع کردن نور در فضا استفاده میشود
این متریال ها به صورت لایه ای بر روی هم قرار و با دو حالت Addtive و Normal بر روی هم Blend می شوند.
متریال Subsurface Scartting هم در قسمت BSDF گنجانده شده که می توان میتوان برای اشیا استفاده کرد اما به خاطر داشته باشید SKIN نیست ! و توی این موتور ها شبیه سازی پوست بسیار سخت می باشد، بر عکس ویری و منتال ری که بسیار ساده تر هستند.
در ماکسول قابلیت Hair پشتیبانی شده اما خیلی سخت و بد . ولی یک امکان دیگر به اسم MaxwellGrass هست که خیلی راحت و عالیست …
Flow Importer Real :
یکی از ویژگی های برتر دیگر این موتور رندر به حساب می آید تعامل کامل با نرم افزار Real IFlow هست:
گردآورد : تحریریه میهن بنا
1 Comments
azi
توضیحاتتون عالی بود…