ستاد اجرایی و در رأس آن آقای مخبر به عنوان رییس ستاد می توانست با مدنظر قرار دادن حساسیت ویژه رهبری در خصوص باغات و محیط زیست باغاتی همچون باغ حکمت لواسان، بدیع الحکمای همدان، باغ بهشت بزرگراه ارتش و … را حفظ، احیاء و با کاربری های مختلف خدماتی، تفریحی و گردشگری، سودآوری لازم را نیز در اینخصوص داشته باشد
در ضلع غربی میدان ونک زمین های بزرگی وجود دارند که عمدتاً کاربری فضای سبز و پارک دارند. فشار ترافیکی سنگین بر روی این میدان و مراجعات زیاد اداری به این منطقه باعث شده که افزایش فضاهای باز و سبز از یک سو و عدم افزایش بارگذاری تجاری و اداری در این منطقه به ضرورتی غیر قابل انکار تبدیل شود.
به گزارش «معماری نیوز» به نقل از مسیرآنلاین با این وجود سیاست های حاکم بر شهرداری تهران در سالیان اخیر باعث شده که ساخت و سازهای عظیمی در این محدوده در چند سال اخیر شروع شود. “برج تجاری اداری موسسه مالی اعتباری توسعه” مابین خیابان های برزیل و ملاصدرا در مرحله گودبرداری و “مجتمع تجاری بابک زنجانی” که هم اکنون گودبرداری آن رها شده نمونه هایی از این برج ها هستند.
ستاد اجرای فرمان حضرت امام صاحب چند قطعه زمین بزرگ در این محدوده است که شاخص ترین آنها زمین ۱۸ هزار متری کنار میدان ونک مابین خیابان های خدامی و ونک می باشد که کاربری آن پارک عمومی است.
در انتهای خیابان خدامی و در تقاطع خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۴۱، باغی به مساحت ۲۸۰۰ مترمربع متعلق به ستاد اجرایی وجود دارد. بر طبق نظریه کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری باغ فوق دایر بوده است. تصاویر هوایی نیز که در ادامه آمده است این موضوع را تایید می کند.
متاسفانه کمیسیون ماده ۵ در بند ۴ مصوبه شماره ۴۸۸، مورخ ۱۳۹۰/۴/۱ به طور غیرقانونی به تغییر کاربری این باغ به برج ۲۳ طبقه اداری رای داد.
بر این اساس شهردار تهران در ۱۳۹۱/۵/۱۰ پروانه ساخت این برج را به شماره ۳۰۰۱۶۰۵۱ صادر کرد. براساس پروانه صادره، ۱۰۰ درصد مساحت این زمین برای ساخت ۶ طبقه زیرزمین گودبرداری شد و تمام درختان باقیمانده از بین رفتند.
بدین ترتیب باغی که می توانست به طور کامل احیاء شود و با کاربری های تفریحی در هوای منطقه پر ترافیک ونک باشد به برجی ۲۳ طبقه با ۶۰ واحد اداری در ۱۱۶۲۷ مترمربع زیربنا تبدیل شد.
به نظر می رسد این تغییر کاربری علاوه بر اینکه خارج از صلاحیت های قانونی کمیسیون ماده ۵ صورت گرفته است در تعارض با دستورات صریح رهبر انقلاب در خصوص حفظ باغات است.
ستاد اجرایی و در رأس آن آقای مخبر به عنوان رییس ستاد می توانست با مدنظر قرار دادن حساسیت ویژه رهبری در خصوص باغات و محیط زیست باغاتی همچون باغ حکمت لواسان، بدیع الحکمای همدان، باغ بهشت بزرگراه ارتش و … را حفظ، احیاء و با کاربری های مختلف خدماتی، تفریحی و گردشگری، سودآوری لازم را نیز در اینخصوص داشته باشد.
محمد مخبر رییس ستاد اجرایی:
نگاهی به سرمایه گذاران پروژه
ستاد اجرایی پس از تغییر کاربری باغ به برج تجاری با بانک مسکن برای ساخت این برج مشارکت کرد. بانک مسکن شرکتی دولتی است که بر اساس لایحه قانونی اداره امور بانک ها، مصوب ۳/۷/۱۳۵۸شورای انقلاب اسلامی ایران و مصوبه مورخ ۲۵/۷/۱۳۵۸ مجمع عمومی بانک ها، تشکیل گردیده و به موجب مقررات مندرج در اساسنامه اداره می شود. موضوع این بانک در ماده ۳ اساسنامه چنین تعریف شده است:
الف . پرداخت تسهیلات در برابر رهن اموال غیر منقول به منظور خرید و یا واریز بدهی ناشی از خرید واحد مسکونی، احداث، تکمیل و تعمیر ساختمان.
ب . افتتاح حساب جاری، پس انداز و قبول سپرده اعم از دیداری و یا مدت دار.
ج . انتشار و فروش اوراق مشارکت مسکن و اوراق قرضه مسکن براساس قوانین و مقررات مربوطه.
د . اعطای تسهیلات و یا اعتبار به سازندگان واحدهای مسکونی ارزان قیمت و متوسط قیمت.
ه . دریافت تسهیلات و یا اعتبار از منابع داخلی.
و . صدور ضمانت نامه های مربوط به طرح هایی که ضمانت نامه های اولیه آن را خود قبلا صادر نموده است و صدور ضمانت نامه به منظور دریافت تسهیلات و اعتبار از سایر بانک ها دربرابر رهن مازاد اموال غیر منقول سازندگان مجتمع های مسکونی.
ز . اعطای تسهیلات مسکن به سازندگان مجتمع های مسکونی دربرابر ضمانت نامه بانکی.
ح . اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی سازنده ی مصالح ساختمانی.
ط . انجام سایر عملیات بانکی که به موجب قوانین و مقررات برای بانک ها ممنوع نباشد.
همانطور که مشاهده می شود تشکیل شرکت ساختمانی خارج از موضوع بانک مسکن می باشد و بنابراین تشکیل «شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران» در سال ۱۳۷۳ غیرقانونی بوده است.
مشخص نیست که اداره ثبت شرکت ها چطور به این موضوعات در ثبت شرکتهای زیرمجموعه بانکها توجه نکرده و به بانک مسکن اجازه ثبت شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران را داده است. با توجه به اینکه ثبت این شرکت خارج از موضوع بانک مسکن بوده است، بانک مسکن اهلیت لازم برای انجام عمل حقوقی ثبت شرکت مذکور را نداشته است و بنابراین شرکت ساختمانی تهران از اساس تشکیل نشده است و فاقد شخصیت حقوقی است و تمام معاملات آن بلااثر است.
سوی دیگر این مشارکت «شرکت بهساز کاشانه تهران» است. این شرکت از شرکت های تابعه «گـروه تـوسعـه سـاختمـان تـدبیـر» وابسته به ستاد اجرایی می باشد. ریاست هیات مدیره این شرکت در زمان تغییر کاربری باغ بر عهده محمد سعیدی کیا بوده است.
جالب است که تغییر کاربری این باغ نیز در زمان وزیر سابق راه و شهرسازی (مدیرعامل و رییس فعلی هلدینگ تدبیر) و در کمیسیونی که عضو اصلی آن معاون وقت وی، آقای میرمحمد غراوی (که هم اکنون نیز در وزارت راه و شهرسازی است) بوده رخ داده است.
کمیسیون ماده ۵ و شهرداری تهران باید توضیح دهند که چگونه راضی به جایگزینی یک باغ با یک برج شده اند؟
خانه های مجاور این پلاک همه سه طبقه هستند و نشان دهنده کنترل تراکم در طرح های تفصیلی قبلی شهر تهران در این منطقه هستند.
تصاویر پروژه مزبور را در زیر مشاهده کنید:
شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران متعلق به بانک مسکن و شرکت بهساز کاشانه تهران متعلق به ستاد اجرایی است.