ریچارد راجرز ، معمار ۷۳ ساله مستقر در لندن، از سوی بنیاد هایت، به عنوان برنده بیستو نهمین دوره جایزه معماری پریتزکر، معرفی شد. راجرز که سیویکمین برنده پریتزکر به شمار میرود، پس از جیمز استرلینگ (برنده پریتزکر ۱۹۸۱)، نورمن فاستر (برنده پریتزکر ۱۹۹۹) و زاها حدید (برنده پریتزکر ۲۰۰۴)، چهارمین معمار از انگلستان است که موفق به کسب این جایزه معتبر شده است، جایزهای که اغلب از آن به عنوان نوبل معماری و عالیترین افتخار برای معماران یاد میشود.
هیأت داوران بیستونهمین دوره جایزه پریتزکر در بیانیه خویش، با اشاره به این نکته که ریچارد راجرز در طول زندگی حرفهای برجسته و بیش از چهلساله خویش، پیوسته و استوار، در پی تحقق عالیترین اهداف در معماری بودهاست، آوردهاند: «پروژههای کلیدی او نماینده لحظات تعیینکنندهای در تاریخ معماری معاصر هستند…» به اعتقاد آنان، ارائه ترجمانی بینظیر از شیفتگی جنبش مدرن به ساختمان به مثابه ماشین، گرایش به وضوح و شفافیت معمارانه، ترکیب فضاهای عمومی و خصوصی، و پایبندی به پلانهای انعطافپذیر که به نیازها و خواستههای پیوسته در حال تغییر کاربران پاسخ میدهند، مهمترین بنمایههای آثار راجرز به شمار میروند.
افتخارات ریچارد راجرز:
- ریچارد راجرز در سال ۱۹۸۱ عنوان شوالیه را از ملکه الیزابت دوم دریافت کرد .
- در سال ۱۹۸۵ جایزۀ Royal Gold Medal را از RIBA دریافت کرد .
- جایزۀ شیر طلایی را برای زندگی پر موفقیت از دهمین مراسم Mostra di Architettura di Venezia دریافت کرد .
- در سال ۲۰۰۶ جایزۀ ” استرلینگ پرایز ” را برای ترمینال ۴ ” Barajas Airport ” دیافت کرد .
- او مدرک افتخاری از دانشگاه کنت را نیز دریافت کرد و بالاخره Pritzker Prize را که بزرگترین افتخار برای یک معمار است را در سال ۲۰۰۷ از آن خود کرد .
ریچارد راجرز در مصاحبه ی خود با BBC، عقیده اش را در مورد معماری چنین بیان می کند:
«ایده هایی که ما معماری می کنیم، از خیلی لحاظ ریشه در باورهای ما دارد و به این ربط پیدا می کند که ساختمان را مثل یک کتاب بخوانیم. برای اینکه ساختمانی خوانا باشد، باید جریان ساختن آن قابل رؤیت باشد. این شیوه ای است که ما معماری می کنیم و احساس ما این است که این کار در گذشته هم انجام شده است. این موضوع اصلاً تازگی ندارد، کلیساهای عظیم گوتیک مثالی بسیار روشن است. زمانی که آب از درون ناودان شرشرکنان تخلیه می شود، خیلی هیجان انگیز است، این بسیار روشن و خیلی خواناست. این نوع معماری، معماری مورد علاقه ی من است. علم همه ی ما را به هیجان می آورد، ما معماران عقیده داریم که قرن حاضر قرن علم است، فیلسوفان نیز همین عقیده را دارند. منظورم از علم خیلی کلی است. ما شاهد انقلاب های شگفت آوری در علم بوده ایم و عقیده داریم که علم وتحقیق علمی ما را با آهنگ معماری بهتر آشنا می کند و این، مورد علاقه ی ماست که بتوان به شکلی مفاهیم علمی را با تعبیر شاعرانه ای طرح و تبیین کرد.»
ریچارد راجرز دارای ۳۶ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: