دیوار پیش ساخته بتنی سبک نام مطلبی است که در ادامه به بررسی آن از جهات مختلف میپردازیم. از سال ۱۹۷۱ که تحقیقات برای ساخت مصالح ساختمانی سبک و مقاوم با استفاده از پانل های سیمانی الیافدار در استرالیا شروع شد تا به امروز بیش از هزاران واحد ساختمانی با استفاده از این پانلها در هندوستان ، چین ، اندونزی ، کانادا ، کویت و ایران ساخته شده است و هم چنین تحقیقات بسیاری در آزمایشگاهها و مراکز علمی کشورهای مختلف صورت گرفته تا فرمولی بهینه برای ساخت و روش نصب برای حصول نتیجه بهترین بدست آید.
صرفه جویی در انرژی بعلت عایق حرارتی بودن و همچنین حفظ حرارت در خود، این پانلها باعث صرفه جویی در انرژی می شوند و همچنین باعث یکنواختی در درجه حرارت محیط خواهند بود لذا با توجه به عایق حرارتی و رطوبتی بودن دیوارها ، هزینه انرژی گرمایشی و سرمایشی به شدت کاهش می یابد.
مقاوم در برابر رطوبت:
پانل فوق کاملا در برابر رطوبت مقاوم بوده به طوریکه که میتوان از آن برای ساخت حوضچه نگداری آب استفاده نمود
سبک بودن به علت سبک بودن پانلIF به طور متوسط kg/m2 65 سازه ساختمان ۱۵الی ۳۰ درصد سبک شده و باعث صرفه جویی در میلگرد و آهن آلات و بتن مصرفی میگردد.
عایق صوتی:
دانه های پلی استایرن داخل این پانل عایق صوتی خوبی بوده لذا سبب جذب صوت می گردد بنابراین تبادل صدا بین دیوارها بسیار کاهش می یابد. (مطابق آزمایشات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن شاخص کاهش صدای این پانل ۵۲،۲ دسیبل می باشد)
سهولت نصب در کمترین زمان با توجه به سرعت نصب بالا حدود ۲۰ الی ۴۰ متر مربع متناسب با ضخامت پانل در روز توسط یک اکیپ ۳ نفره هزینه های سربار اجرایی به شدت کاهش می یابد.
عملکرد حفاظتی بالا:
سبکی و اتصال پانلها با چسب و دوخت دیوارها با میلگرد یا نبشی مقاومت بسیار بالایی در مقابل زلزله ایجاد می نماید.
صرفه جویی در هزینه
- عدم نیاز به گچ و خاک باعث کم شدن اکیپ های اجرایی و هزینه می شود.
- عدم نیاز به نعل درگاه در بازشوها باعث کاهش هزینه می گردد.
- قابلیت نصب نمای ارزان با توجه به سطح صاف تمام شده نما.
- قابلیت رنگ آمیزی پوششی و یا کاغذ دیواری بلافاصله پس از نصب دیوار.
- کاهش وزن میلگرد و آهن آلات مصرفی ساختمان.