سیستم های کششی ساختمان نام مطلبی است که به بررسی عناوین مختلفی از سیستم های کششی و کابلی بکار رفته در سازه ها می پردازد.
سازه های کابلی معلق :
مقاومت کششی زیاد فولاد همراه با کارایی کشش ساده، باعث می شود که کابل فولادی به عنوان یک عنصر سازه ای ایده ال برای پوشش دهانه های بزرگ به کار رود.
کابل ها انعطاف پذیرند، زیرا قطر آنهادر مقابل طولشان خیلی کوچک است.انعطاف پذیری نمایانگر مقاومت خمشی محدود است، زیرا انعطاف پذیری از تنش های نامساوی حاصل از خمش جلوگیری می کند و بارهای کششی را به طور یکسان میان رشته های کابل تقسیم می کند. این کار موجب می شود رشته های کابل تا حد مجازشان تحت تاثیر تنش واقع گردند.
پل های معلق:
نمونه های اولیه این پل ها در چین ، هند و آمریکای جنوبی دیده شده است.نمونه ای موجود در هند که متشکل از طناب بافته شده ای از جنس بامبو است که دهانه ای به طول ۲۰۰ متر را می پوشاند. مسافران از حلقه ای پایین رفته و از سمت مخالف آن خود را به سمت بالا می کشند. در نمونه های دیگر از دو طناب بلند به عنوان جان پناه استفاده شده است.
ترمینال دالاس:
سقف به وسیله یک ردیف از تیرهای اصلی بتنی با فواصل ۱۲.۲ متر از یکدیگر نگه داشته می شوند. این ساختمان شبیه به یک گهواره معلق در بین ستون های با فرم منحنی طنابی موازی از جنس کابل فولادی و پنل های پیش ساخته بتنی که بین آنها را پوشانده است می باشد. لبه بیرونی بام از بتن درجا است که به شکل یک تیر انتهایی برای نگهداری سه ستون از کابلهای بین تیرها طراحی شده است.تیرهای بتنی ستون های عظیم طره شده موربی هستند که در مقابل رانش داخلی کابل های معلق مقاومت می کنند . هر یک از ۱۶ برج اصلی با ارتفاع بیشتر،۲۰ تن وزن از جنس فولاد مسطح دارند.
سازه هایی با انحنای دو گانه :
در این حالت از سازه های کابلی شبکه ای از کابل های معلق و تثبیت کننده وجود دارند که فرمی با انحنای مضاعف (فرم های آنتی کلاستیک) را نتیجه می دهد.
این فایل شامل ۵۴ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: