وی افزود: زیانبارتر آن است که رسانه ملی به بازتار چنین آراء و اقوال تفرقهانگیز نیز پرداخته که امیدوارم مدیریت جدید صدا و سیما در زمینه اصلاح رویکردها و کارکردهای نادرست پیشین این رسانه ملی و فراگیر در همه عرصهها همت گمارد.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: آنچه امروز در پی طرح و تبیین بیشتر آن هستم، پدیده شوم فساد ملی و بازتولید آن است که سوگمندانه به رقم تأکیدات چندین باره رهبر انقلاب و ناخرسندی ایشان از بیحاصلی مبارزه در این عرصه، نه تنها رشد این پدیده شوم در کشور کاهش نیافته بلکه هر روزه اخبار تازهای از فساد با ارقام افسانهای و نجومی، جامعه ایرانی را مبهوت و شوکزده میکند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون باید پرسید وظیفه اعضای شورای شهر تهران در خصوص این پدیده در حوزه مسئولیت مدیریت کلانشهر تهران چیست ما در پیشگاه خداوند حاضر و ناظر و شهیدان شاهد و البته مردمی که وظیفه خطیر نمایندگی را برما سپردهاند در زمینه مبارزه با فساد در قلمرو نظارت خود چه کردهایم.
شجاعپوریان خطاب به اعضای شورای شهر گفت: مبارزه با پدیده فساد و رانتخواری نباید تحتالشعاع تقسیمبندیهای مرسوم سیاسی، جناحی شود و گروهی فرصت رشد یا فراموشی یابند. باور داشته باشید اگر چه محتمل است فردی با ظاهر اصلاحطلبی یا اصولگرایی و وابستگی به جریانهای مختلف سیاسی به ویژه خواری و بده بستانهای فسادآلود روی آورده اما در حقیقت و واقع چنین فردی نه باور اصلاحطلبی و نه باور اصولگرایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: از این رو خط قرمز همه دلسوزان انقلاب از هر سلیقه و گرایش سیاسی باید مبارزه بیامان با فساد مالی و عدم سکوت در برابر دستاندازان به بیتالمال و حقوق عمومی جامعه باشد بنابراین در این راستا چند نکته را یادآور میشود.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: مجموعه بزرگ شهرداری تهران با اعتبارات گسترده هزاران میلیاردی که به تنهایی افزون بر چندین وزارتخانه گردش مالی دارد به رغم خدمات فراوانی که در سالهای اخیر به شهروندان تهرانی ارائه کرده مانن سایر دستگاهها از فساد مالی بالایی رنج میبرد.
وی ادامه داد: نحوه واگذاری برخی پروژههای عمرانی و زیرمجموعههای درآمدزا از جمله سالنها و زمینهای ورزشی، استخرها مجموعههای فرهنگی درمانی و غیره به شخصیتهای حقیقی و حقوقی بدون رعایت تشریفات قانونی و با قیمتهای بسیار نازل و فقدان شفافیت کامل در خصوص درآمدها و هزینهها از جمله مواردی است که عملکرد مالی شهرداری تهران را در افکار عمومی با پرسشهای جدی مواجه کرده است.
شجاع پوریان افزود: از این رو پیشنهاد میشود با تشکیل کارگروه ویژه ای به بررسی این موارد پرداخت و ابهامات موجود را روشن کند.
وی تصریح کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری برای مبارزه با فساد اقتصادی و گزارشهای دستگاهها و سازمانهای نظارتی از تخلفات و فساد در زیرمجموعههای مدیریت شهری پیشنهاد میشود برای کشف و مبارزه بیامان با این پدیده شوم کمیته مبارزه با فساد در کلانشهر تهران با محوریت شورای شهر و با همکاری دیگر نهادها و دستگاههای نظارتی تشکیل شود.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران گفت: این کمیته میتواند با فراخوان از همه شهروندان تهرانی و از طریق دیگر اسناد و مدارک دال بر فساد مجموعهها را بررسی کند. بررسی مجوزهای ساخت و ساز و فروش تراکم، بررسی تغییر کاربریها، بررسی عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ و دیگر کمیسیونهای مهم میتواند بخشی از عملکرد این کمیته باشد تا ضمن شناسایی مبادی و مجاری فساد نسبت به اصلاح فرآیندها و رفع خلأهای قانونی اقدام شود.
وی تصریح کرد: بررسی و حسابرسی صورتهای مالی شرکتها و همچنین مجموعههای مختلف شهرداری حکایت از وجود ابهامات و اشکالات متعدد در فرآیند حسابرسی و بازرسی فعالیتهای مالی آنها دارد.
شجاع پوریان افزود: اگر شورا و شهرداری در پی رفع نگرانی رهبری و مبارزه با فساد و جلوگیری از بی انضباطی مالی و ریخت و پاش هستند باید به دنبال تعریف و استقرار سیستمی کارآمدتر در حوزه حسابرسی و بررسی مالی در شهرداری تهران برآیند از این رو بنده نیز بر تشکیل فوری دیوان محاسبات شهری تأکید دارم.
وی تصریح کرد: از جمله مواردی که زمینه ساز گسترش تخلفات و فساد مالی و بی انضباطی اقتصادی در مجموعه عظیم شهرداری تهران شده، فقدان خزانهداری کل و واحد با هدف تمرکز دریافتها و پرداختهاست که میتوان با ایجاد سازوکار شفاف برای کسب درآمدها دریافتها و جلوگیری از بروز سوءاستفادههای احتمالی، خزانهداری کل در شهرداری تهران ایجاد کرد تا با تمرکز همه وجوه و درآمدهای شهر در یک حساب متمرکز امکان بازرسی بیشتر را فراهم آورد.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: نحوه ارتباط و تعامل اعضای شورای شهر با مجموعه مدیریت شهری و شهرداری نیز باید مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد و موارد خلاف قانون و شبهه ناک بررسی شود.
وی افزود: در همه دنیا ثروت افرادی که مسئولیت مالی دولتی و قانونی دارد شناسایی و ردیابی میشود و این ردیابی در قوانین ایران از پیش از انقلاب با قانونی موسوم به از کجا آوردهای وجود داشته است که متأسفانه به هر دلیلی تاکنون اجرا نشده است. از این رو دوباره پیشنهادم را یادآوری میکنم که اعضای شورای اسلامی شورای شهر تهران داوطلبانه لیست اموال و دارایی خویش را قبل و بعد از دوره نمایندگی ارائه کنند تا اگر افزایشی برخلاف قانون و عرف وجود دارد، رسیدگی شود.
شجاعپوریان تصریح کرد: به یقین یکی از اصلیترین مولفههای بروز فساد اقتصادی در دستگاهها فقدان شفافیت و پنهان کاری در انعقاد قراردادهاف فعالیتهای مالی و سازوکارهای کسب درآمدها و هزینههاست. از این رو پیشنهاد میکنم امکان دسترسی رسانهها به اسناد و مدارک مالی در شهرداری فراهم شود همچنین در این راستا ضروری است وضعیت کنونی جلسات شورا که نیمی از آنها بدون حضور خبرنگاران برگزار میشود اصلاح شوند و رسانهها بتوانند مانند مدیران شهری و کارشناسان شورا در همه جلسات شورا حضور یابند.
معاون برنامه ریزی شهرداری تهران: همه حساب های شهرداری شفاف است
محمد صلاحی معاون برنامهریزی شهرداری تهران نیز در واکنش به سخنان شجاعپوریان افزود: شورا به سه طریق تصویب بودجه، تصویب تفریق بودجه و تعیین حسابدار و حسابرس بر درآمد شهرداری و بودجه اش نظارت میکند.
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود قبل از بیان برخی نکات که موجب تشویش اذهان عمومی میشود، این مباحث در شهرداری تهران مطرح و در صورت عدم جوابدهی آن را رسانهای کنید.
صلاحی با تاکید مجدد اعلام کرد که همه حساب های شهرداری شفاف است .