کتابخانه خارجی نام مطلبی ست که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.از جمله کتابخانه های خارجی معروف عبارتند از:کتابخانه مورگان کتابخانه ، آکادمی فلیپس و…
کتابخانه مورگان:
یکی از بزرگترین مشکلاتی که بناهای فرهنگی نظیر موزه ها، گالری ها و کتابخانه ها با آن روبه رو هستند نیاز به گسترش و تامین فضا برای اثار جدید است. این امر در کتابخانه های قدیمی که امروزه با گسترش صنعت چاپ و همچنین اضافه شدن اسناد اطلاعاتی دیجیتال مواجه شده اند بیش از پیش محسوس می باشد.
پیداست که تنها راه پیش رو بازسازی ساختمان های قدیمی گسترش بنا و در برخی مواقع الحاق ساختمانی جدید است.
چنین رویکردهایی در بناهایی نظیر موزه هنر مدرن نیویورک و یا کتابخانه های ملی نظیر کتابخانه ملی فرانسه که سابقه فعالیت آنها به قرن ها رسیده و میلیون ها کتاب را در خود جای داده اند به طراحی ساختمان هایی جدید انجامیده است. بدین ترتیب در نظر گرفتن میزان گسترش و نیازهای آتی چنین بناهایی از جمله عواملی است که در هنگام طراحی می بایست مدنظر قرار گیرد.
دفتر معماری رنزو پیانو سابقه ای درخشان در ارائه و اجرای طرح های بازسازی چه در مقیاس شهری و چه در مقیاس معماری دارد. در اثار وی توجهی خاص به روش ها و چگونگی پیوند معمای قدیم با گرایشات امروزی و مصالح معماری مدرن به چشم می خورد. هرچند که در شیوه کاری او احترام به ویژگی های معماری قدیمی بناها حفظ شده است اما این امر به تکرار کلیشه های موجود و تبعیت صرف از آنها نمی انجامد. پیانو معمای شفاف، سبک و سیال خود را که در آن شیشه و فولاد به شکلی هنرمندانه در هم آمیخته و به خلق فضاهایی بدیع می انجامد در تمامی طرح های بازسازی نیز به نمایش می گذارد.
کتابخانه شخصی مورگان در سال ۱۹۰۶ میلادی توسط پیرپونت مورگان در نیویورک تاسیس گردید و شامل دست نوشته ها، کتب کمیاب و اسنادی بود که شخصا جمع آوری نموده بود این کتابخانه در سال ۱۹۲۴ توسط فرزند مورگان به روی عموم گشوده شد و بعدها به مرکزی برای مطالعه دانشجویان رشته حقوق تبدیل گردیده و درسراسر ایالات متحده به شهرست رسید.
در طرح بازسازی و گسترش بنا که در سال ۲۰۰۶ توسط رنزو پیانو تکمیل گردید فضای خالی میان سه بنای قدیمی شامل خانه شخصی مورگان و کتابخانه توسط بنایی مدرن و های تک که در میان ساختمان های قدیمی نفوذ کرده کامل شده است.
کتابخانه آکادمی فلیپس:
در خصوص ذات و ماهیت معماری لوئی کان بهترین تفسیر از آن (دیوید رینهرت) همکاروی است. او می گوید طراحی هر بنایی برای کان همسان با طراحی یک معبد مذهبی است. موسسه زیست شناسی سالک در سن دیگو همانند معبدی برای علم، ساختمان های دولتی در داکا معابدی برای دولت و کتابخانه آکادمی فلیپس اکستر معبدی برای اموختن علاوه بر خلوص حجمی و نحوه استقرار بنا در سایت، سلسله مراتب دسترسی به فضای اصلی کتابخانه موید این ادعاست.
ورودی بنا هم تراز با سطح زمین است و مخاطب به فضایی با سقفی کوتاه وارد می شود بی آنکه تصوری از ساختار فضایی بنا را متصور شود. آنگاه دو پلکان منحنی شکل بتنی وی را به طبقه بالا راهنمایی می کنند.
کتابخانه دانشگاه آزاد برلین:
خلاقیت در معماری نورمن فاستر در فرم با عملکرد محدود نمی شود بلکه تمامی ابعاد کالبدی و غیرکالبدی ساختمان از طراحی فرم گرفته تا تاثیرات فرهنگی، روانشناختی و محیط زیست همگی از هوش و هنر این معمار با تجربه بهره می برند. یکی از بهترین نمونه هایی که در آن نوآوری های فاستر موجب جیرت منتقدین و معماران نسل جوان شده است ساختمان کتابخانه ای است در برلین که به مغز برلین شهرت یافته و سیمای متفاوت ان امروزه به شاخصی فرهنگی برای پایتخت تبدیل شده است.
دانشگاه ازاد برلین به عنوان مهم ترین انستیتوی علمی شهر سمبل و محور گرایشات فکری نسل معاصر محصوب می شود و نقشی اساسی در شکل گیری و حیات طبقه روشنفکر برلین پس از جنگ جهانی تاکنون داشته است. در طرح بازسازی ساختمان های این دانشگاه طراحی کتابخانه ای برای دانشکده زبان و ادبیات به دفتر معماری نورمن فاستر سپرده شد که کتب و منابع یازده دپارتمان را در خود جای داده است.
الگوی استفاده از حیاط های مرکزی در شهر برلین در بسیاری از ساختمان ها دیده می شود ساختار فضایی ساختمان قدیمی دانشگاه که به پیروی از اصول جنبش مدرن طراحی شده است نیز برآمده از بناهایی است که پیرامون چندین حیاط مرکزی کوچک و بزرگ گردهم آمده اند. در طرح فاستر فضای مورد نیاز برای کتابخانه جدید با حذف چندین ساختمان قدیمی و اتصال شش حیاط مرکزی به یکدیگر ایجاد شده است.
فایل کتابخانه خارجی شامل ۲۸ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: