این مقاله در قالب ۷۵ صفحه ورد میباشد که درآمدی بر فلفسه دیکانستراکشن میباشد
مقدمه:
ديکانستراکشن در فارسي به ساختارزدايي ، شالوده شکني ، واسازي ، بنيان فکني ، ساختارشکني و بن فکني ترجمه شده است . شايد اين کثرت اسامي به دليل آن باشد که ديکانستراکشن يک نگرش چند وجهي و چند معنايي به دال و مدلول و هر نوع متني دارد . و شايد هم به دليل آن است که هنوز ابهامات و سؤالات زيادي در مورد ديکانستراکشن در کشور ما وجود دارد .
از آنجايي که مباني ديکانستراکشن مستقيماً از فلسفة ديکانستراکشن استخراج شده و به لحاظ آشنايي نسبتاً اندک معماران با فلسفة اين مکتب ، براي استنباط معماري ديکانستراکشن ، ابتدا لازم است فلسفة ديکانستراکشن و مهم تر از آن ، زمينه هاي نظري اين نحلة فکري تبيين شود .
در نيمة اول قرن بيستم مهم ترين مکتبي که ادامه دهندة فلسفة مدرن محسوب مي شد ، فلسفة اصالت وجود بود . ژان پل سارتر ( ۱۹۸۰ – ۱۹۰۵ ) ، فيلسوف فرانسوي ، پايه گذار اين مکتب است . او خردگرايي مدرن ، که توسط دکارت ، کانت و ساير بزرگان مدرن مطرح و تبيين شده بود ، را اساس فلسفة خود قرار داد . سارتر معتقد به خرداستعلايي ( Transendental Mind ) است . از نظر وي ، « فرد ماهيت خويش را شکل مي دهد و نبايد از اين عامل در مسير شخصيت فرد غافل ماند …. سارتر آزادي بي قيد و شرط را از امکانات ذهن آدمي دانست . به نظر او آدمي آزاد است هر چه مي خواهد اختيار کند و به همين جهت است که بايد او را مسئول انتخاب هاي خود دانست » .
_پروژه مبانی نظری معماری
_آثار معماری دیکانستراکشن
_ساختارگرايي
_بينش ديکانستراکشن
_شهر کلمبوس آمريکا
_موزه و تئاتر هوافضا
_معماران مشهور دیکانستراکشن
_معماری سبک دیکانستراکشن
و…
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: