معماری مصر نام مطلبی ست که در ادامه به بررسی آن میپدازیم. جمهوری عربی مصر سرزمینی است با آب و هوای مدیترانه ای گرم و خشک که در شمال شرقی قارهآفریقا میباشد. واژهٔ مصر در اصل خود معانی تمدن،کلانشهر زمین و مرز هم میداده است.
جمعیت کشور مصر در آخرین سرشماری بالغ بر ۶۲ میلیون نفر برآورد گردیده که از این تعداد ۱۵ تا ۱۶ میلیون نفر در پایتخت این کشور یعنی شهر قاهره زندگی میکنند.
کشور مصر از لحاظ تراکم جمعیتی یکی از پرتراکم ترین کشورهای جهان محسوب میگردد چرا که تعداد ۱۱۲۰ نفر در هر کیلومتر مربع از خاک آن ساکن میباشند.
زبان رسمی و نوشتاری این کشور زبان عربی استاندارد امروزی و زبان گفتاری نیز لهجه خاصّی از عربی میباشد.
علاوه بر زبان عربی، زبان انگلیسی و به نسبت کمتری زبان فرانسه در زمینه های تجاری و آموزشی این کشور مورد استفاده قرار میگیرند.
تقریباً ۹۰ درصد از مردم کشور مصر مسلمان (با گرایشی سنّی) میباشند. اقلیت مذهبی این کشور را مذهب مسیحیت (قبطی) به میزان ۸ تا ۱۰ درصد تشکیل میدهد.
روز ملی کشور با نام روز انقلاب به مورخه ۲۳ جولای ۱۹۵۲ و روز استقلال آن ۲۸ فوریه ۱۹۲۲ میباشد.نوع حکومت این کشور جمهوری همراه با قوانین پارلمانی میباشد.
جغرافیای مصر:
کشور مصر در طول جغرافیایی ۲۴ درجه تا ۴۷ درجه شرقی امتداد یافته است که با مساحتی حدود ۱ میلیون کیلومتر مربع ، بیست و هشتمین کشور بزرگ جهان محسوب میشود که تقریباً ۴ درصد از آن را زمینهای زراعی تشکیل میدهند.در شمال مصر دریای مدیترانه و در مشرق آن دریای سرخ قرار دارد. از سمت جنوب با سودان و از غرب با کشور لیبی همسایه است.
از ناحیه صحرای سینا با فلسطین نیز ارتباط دارد. پایتخت مصر شهر قاهره است و از دیگر شهرهای مهم آن میتوان به اسکندریه، اسوان، جیزه، فیوم و پرت سعید اشاره کرد. شهرهایی مانند سلوم، بردیا، سیدی برانی، مطروح و العلمین نیز به سبب وقایعی که طی جنگ جهانی دوم در آنها به وقوع پیوست مشهور شدهاند.
در شرق و شمال شرقی این کشور شبه جزیره سینا قرار دارد که تا قبل از قرن نوزدهم به خاک مصر متصل بود. اما در این قرن کانال سوئز را حفر کردند که آن را از خاک مصر جدا و دریای سرخ را به دریای مدیترانه متصل میکرد. این کانال ۱۶۸ کیلومتر طول دارد و چون مسیر ارتباطی میان سه قاره اروپا، آسیا و آفریقاست، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مصر باستان سرزمین فراعنه بود و آثار تاریخی مهمی چون اهرام ثلاثه و معابد بزرگ را از آن دوران به یادگار دارد. بسیاری از پیامبران بزرگ مانند حضرت یوسف و حضرت موسی نیز در همان دوران در سرزمین مصر ظهور کردند.
دولت قدیم مصر در سال ۵۲۴ ق. م به دست ایرانیان سقوط کرد. حضور هخامنشیان در مصر به دوران کمبوجیه پسر کوروش باز میگردد. او درسال ۵۲۵ پیش از میلاد، در لشکرکشی به مصر توانست مقابل فرعون پسامتیخ سوم از دودمان بیست و ششم فراعنه مصر پیروز شود و آن کشور را به یکی از بخش های هخامنشی تبدیل کند.
در سال ۳۳۲ ق. م اسکندر این سرزمین را تصرف کرد و تا سالها بعد سلسله بطالسه که از جانشینان اسکندر بودند، بر آن حکمفرما بودند. در سال ۶۴۱ میلادی (۱۹ هجری قمری) در زمان خلیفه دوم، عمر ، مسلمانان این کشور را فتح کردند.
این فایل دارای ۸۲ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: