این شرکت بعنوان پیمانکار و سرمایه گذار پروژه «پردیس نور» یکی از زیر مجموعه های «هلدینگ تجارت الماس مبین» می باشد. در حال حاضر این شرکت مالکیت و ساخت ۵ پروژه ساختمانی در شهر تهران را در دست انجام دارد.
(فرمایشات رهبری در ۱۷ بهمن ۱۳۸۹)
…«سیاست براى چیست؟ اقتصاد براى چیست؟ خدمات گوناگون شهرى و کشورى براى چیست؟ اصلاً پیشرفت کشور براى چیست؟ پیشرفت براى این است که انسانها زندگى سالم و مطلوبى داشته باشند. اگر محیط زیست تخریب شد، همهى اینها باطل خواهد شد. اهمیت محیط زیست اینجاست.»
(فرمایشات رهبری در روز درخت کاری۱۴ اسفند -۱۳۹۱)
«آن چیزى که ثروت اصلى کشور است، .. باغات داخل شهرهاست، .. باید محفوظ بماند. هم سازمان محیط زیست، هم دستگاههاى ذىربط دیگر دولتى، هم مسئولین و نمایندگان در مجلس، هم مسئولین در قوهى قضائیه، و در مورد شهرها و حریم شهرها هم شهردارىها، در سرتاسر کشور موظفند که این کار را دنبال کنند.ما همیشه این مسئله را تکرار میکنیم، اما باز مىبینیم که کار درستى انجام نگرفت!»
معماری نیوز- یاشار سلطانی: «بوستان مادر» یکی از بوستان های معروف تهران است. نه از این جهت که شهرداری تهران توانسته با کاشت درختان زیبا و ایجاد فضای سبز، محیطی پاک و امکاناتی در خور شان مردم پایتخت فراهم نماید. بلکه از این منظر که شهرداری توانسته با کمک کمیسیون ماده ۵ کاربری آن را در “شان” سرمایه گذاران و سرمایه داران به «پهنه تجاری، اداری و خدماتی» تغییر دهد.
معروفیت این بوستان از آن جهت است که شهرداری با بی توجهی و عدم تمکین به ابتدایی ترین مقررات شهری توانسته به تنهایی در برابر قانون مقاومت و ایستادگی کند. آن هم نه به نفع مردم و شهروندان. بلکه به نفع سرمایه گذار و سرمایه دار.
شهرداری تهران تا این لحظه که این گزارش تنظیم می شود از افشای نام شرکت سرمایه گذار خودداری کرده است. هنوز بسیاری از اعضای شورای شهر تهران و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی و حتی نمایندگان مجلس نیز نمی دانند مالک این پروژه کیست. نام بسیاری از بانک ها و موسسات و نهاد های نظامی بعنوان مالک این پروژه بر سر زبان ها چرخیده است. حتی به دلیل اطلاعات اشتباهی که یکی از اعضاء شورای شهر تهران در اختیار یک روزنامه قرار داده بود؛ آن روزنامه با شکایت یک بانک دادگاهی شد.
به راستی چرا شهرداری تهران در افشای نام سرمایه گذار «پروژه پردیس نور» تا این حد محتاطانه عمل کرد؟
آغاز ماجرا
31 فرودرین ماه ۹۳ در یكی از جلسات غیر علنی شورای شهر تهران، محمد حقانی از تغییر كاربری زمینی در منطقه ۵ تهران در زمینی به مساحت تقریبی ۷ هکتار خبر داد. از آن تاریخ به بعد بود که توجه افکار عمومی، رسانه ها و مسئولان به این تخلف بزرگ جلب شد.
تا خرداد ۸۷ كل محدوده زمین موسوم به «بوستان مادر» ذیل تصویب طرح جامع در شورایعالی شهرسازی و معماری به عنوان G11 مصوب می شود.
در تاریخ ۱ شهریور سال ۸۸ یعنی دقیقا در کوران حوادث بعد از انتخابات ۸۸ که کشور در شرایط بحرانی و ویژه ای به سر می برد! شهرداری منطقه ۵ طی نامه ای تغییر كاربری محدوده را كه در تدقیق پهنه های طرح جامع G112 تعیین شده بود به M112 تقاضا می كند.
پس از نامه نگاریهای متعدد بین شورای شهر و شهرداری و کمیسیون ماده ۵، نهایتا مقرر می شود در آخرین سری تدقیق نقشه های طرح تفصیلی در ذیل موارد متعدد دیگر حدود ۷۸% آن به R122 و ۲۲% آن به M111 تغییر كند و به امضای كمیسیون ماده پنج رسیده و در تاریخ ۱۳۹۲/۴/۱ همراه سایر نقشه های طرح تفصیلی ابلاغ می شود. شهرداری زمینی كه در طرح جامع قرار بود پارك عمومی شود را به دلایلی! با مالک فعلی تهاتر می کند.
این تهاتر را علیرضا جاوید، بعنوان نماینده شهردار در یک برنامه تلویزیونی تایید کرد. وی گفت: در حال حاضر مالک یکی از مجموعههای اقتصادی است که زمین را بابت مطالبات خود از شهرداری دریافت کرده است.
هرچند این تهاتر نیز دارای شبهه قانون است. زیرا شهرداری تهران در سال ۹۲، تا سقف ۴۰ میلیارد تومان بدون مصوبه شورا تهاتر نماید. در حالی که ارزش بوستان مادر در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است. این درحالی است که مشخص نیست شهرداری تهران برای تهاتر این زمین از شورای شهر تهران مصوبهای دریافت کرده است یا نه!
پس از این اطلاع رسانی ها بود که برخی اعضاء شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، شورایعالی معماری و شهرسازی، کمیسیون فرهنگی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اصل ۹۰، دفتر مقام معظم رهبری و حتی قوه قضائیه هم به این مسئاله ورود کردند و حتی دستورات و مصوبات بالادستی نیز صادر شد.
در نهایت نیز پیگیریها منجر به طرح سوال از محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در صحن شورای شهر و همچنین پشمچی زاده شهردار منطقه و علیرضا نادری معاون شهرسازی شهردار تهران در جلسات متعدد شورایعالی شهرسازی شد.
همزمان با این پیگیریها، شاهد اعتراضات و تجمعات چند باره اهالی و ساکنین مجاور پروژه در مقابل شهرداری منطقه بوده ایم. اما هیچ کدام از این اقدامات خللی در پشتکار شهرداری تهران و سرمایه گذار پروژه در بی توجهی به دستورات و مصوبات قانونی سازمانهای بالادستی وارد نکرد.
این پروژه هم اکنون بدون هیچ وقفه ای در حال ساخت است.
مالک این پروژه خبر ساز کیست؟
به گزارش معماری نیوز، «شرکت مبین سازه پارند» سرمایه گذار و پیمانکار واقعی «پروژه پردیس نور» می باشد. این شرکت در خرداد ماه سال ۱۳۸۹ با عنوان «شرکت مبین رایان پارند» و به شماره ثبت ۳۷۶۱۷۱ تاسیس و در تاریخ ۹۲/۹/۲۴ به شرکت «مبین سازه پارند» تغییر نام داد. این شرکت در حال حاضر مالکیت و ساخت ۵ پروژه ساختمانی در شهر تهران را در زمین هایی به مساحت حدود ۱۱۰ هزار متر مربع در دست انجام دارد.
«شرکت مبین سازان پارند» یکی از زیر مجموعه های «هلدینگ تجارت الماس مبین» می باشد.
مدیرعامل این شرکت فردی به نام «حسن ممبینی» می باشد که عضو هیات مدیره این شرکت نیست. درباره ترکیب هیات مدیره و وابستگی آن به برخی نهاد ها در گزارش بعدی مفصل اشاره خواهد شد.
درباره «پروژه پردیس نور» بیشتر بدانیم
«پروژه پردیس نور» در زمینی به مساحت ۷۱۰۶۹مترمربع در منطقه ۵ شهرداری تهران، خیابان آیت اله کاشانی جنب شهرداری منطقه ۵ در حال ساخت است. کاربری این پروژه «مسکونی، تجاری، اداری، خدماتی، ورزشی، آموزشی و فرهنگی» تعریف شده است.
در این پروژه که مساحت کل بنای آن ۴۱۷۶۱۵ مترمربع می باشد، ۱۶۶۸۴۶ متر مسکونی، ۸۰۳۱ متر تجاری، ۲۹۹۴۶ متر اداری، ۱۶۳۶۵ متر خدماتی، ۸۳۳۰۸ متر مشاعات و ۱۱۳۱۱۷ متر پارکینگ در نظر گرفته شده است.
همچنین کاربری طبقات این پروژه شامل: ۸۰۳۱ مترمربع تجاری ، ۲۹۹۴۶ مترمربع اداری ، ۱۴۸۰۲۸ مترمربع مسکونی ، ۶۹۳۰ مترمربع خدماتی ، ۳۵۲۵ مترمربع ورزشی ، ۲۸۹۲ مترمربع آموزشی و ۳۰۲۰ مترمربع فرهنگی می باشد.
فاز اول پروژه شامل ۶ بلوک مسکونی ۱۷ طبقه می باشد که با سرعت قابل توجهی در حال ساخت است.
اطلاعات تکمیلی درباره این پروژه و «شرکت مبین رایان پارند» در گزارش بعدی منتشر خواهد شد.
تصویر جدید از مراحل ساخت پروژه از درون کارگاه:
منبع: معماری نیوز