پرستو فروهر هنرمندی ایرانی مقیم آلمان است که با اختصاص تمام سطوح داخلی فضاهای معماری به صورت یک بوم آماده برای بازنمایی سیاهمشقی پیچیده و سیال از ترکیبات بیمعنا و بامعنای حروف خط عربی-فارسی سعی در ارائهای متفاوت از هنر خوشنویسی ایرانی برای مخاطب امروز جهانی دارد. او به دلایل مشخص وابستگیهای سیاسی و نگاه سیاهی و دشمنانهای که به دین و فرهنگ اسلامی-ایرانی دارد در این اثر نیز سعی بر سنت و معنا زدایی از یکی از سنتیترین و روحانیترین هنرهای اسلامی دارد. عدم شناخت درست امثال پرستو فروهر از سنت، دین و فرهنگ بومی ایران زمین که حتی گاهی تا حد تخاصم و توهین نیز پیش میرود – در باقی کارهای فروهر به خوبی به چشم میخورد- ریشه در برخوردهای سطحی ظاهری و بدون آگاهی ناب شهودی با این گونه مسائل دارد. در برخورد او با خوشنویسی و هنر سیاهمشق ایرانی نیز به خوبی میبینیم جلوت و خلوت و قوس و کشش و … حروف که هر کدام معادلی سنتی و مناسکی در قلمزنی هنرمند خوشنویس دارد بدون آگاهی و تنها به بازی فرمی نازل بر روی همه سطوح و با کیفیتهایی که به کل از کیفیت خالی شدهاند و تنها کمیتی ریاضی وار پیدا کردهاند، نقش میبندد.
ای کاش جریان آوانگارد هنر ایرانی -که دیگر در حال دست و پا زدن است- کمی از نظرگاه مغرورانه خود پایین میآمد و کمی هم به خودش زحمت دو زانو نشستن و تلمذ دانش میداد تا شاید حداقل با «فهم» به خلق یک اثر هنری آنهم در جلو چشم جریان هنر مغرب زمین و با شناسامه ایران اسلامی دست میزد…
france version :
Written Room
L’artiste iranienne Parastou Forouhar, aujourd’hui vivant en Allemagne, crée des installations in situ, investissant l’espace d’inscriptions en Farsi. En s’appropriant murs et sols qu’elle orne de sa langue natale, l’artiste construit un pont entre les deux cultures qui l’habitent. Un magnifique projet à découvrir.
منبع : fubiz
نگارش : yanondesign