تاریخچه کتابخانه نام مطلبی ست که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.کتابخانه به مکانی گفته می شود که به منظور حفظ و نگهداری آثار مکتوب، منابع هنری، علمی، ادبی و اجتماعی در طی تاریخ تمدن بشری وجوددارد.
در گذشته از کتابخانه ۲ معنی استنباط می شد: یک به معنای مخزن نگهداری کتاب و دیگری هم مکانی برای فروش کتاب فرض می شد. ولی با گذشت زمان فرهنگ نویسان کتابخانه را محلی برای جمع آوری و نگهداری اطلاعات، منابع و خدمات اطلاعاتی معنی کردند که به سه صورت می باشد: کتابخانه خصوصی، کتابخانه عمومی و کتابخانه ملی.
انواع کتابخانه:
- کتابخاته عمومی
- کتابخانه خصوصی
- کتابخانه ملی
- تاریخ تاسیس کتابخانه در ایران
کتابخانه های ایران باستان:
براساس نوشته های مورخان، در زمان حکومت هخامنشیان، کتاب های علمی و مذهبی ایران در دو کتابخانه : «گنج هاپیکان» در تخت سلیمان و «دزی ناپشت» در تخت جمشید نگهداری می شد. البته این کتابخانه ها پس از حمله اسکندر مقدونی، توسط وی به آتش کشیده شد.
- تـاریخچه کتابخانه معاصر
- کتابخانه های ایران از سال ۱۳۰۰ تا به امروز
- کتابخانه های ایران از قرن هفتم تا حکومت صفویه
- کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی
- کتابخانه های ایران پس از اسلام
کتابخانه های ایران پس از ورود مسلمانان تا حدودی از رونق افتادند و به دلیل تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی توجه خاصی به این مجموعه اطلاعاتی نمی شد و بیشتر کتابخانه های مسلمان در مساجد دایر می شد.
انواع کتابخانه درایران:
تا کنون بر خواننده معلوم شده است که در ایران دست کم ۷ نوع کتابخانه با ماهیت عمومی در طی زمان به وجود آمده است. آنها را مرور می کنیم: ۱) کتابخانه های عمومی کشور متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیر کنترل “نهاد کتابخانه های عمومی”؛ ۲) کتابخانه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ ۳) کتابخانه های شهرداری ها؛ ۴) کتابخانه های سازمان اوقاف؛ ۵) کتابخانه های مساجد؛ ۶) کتابخانه های روستائی؛ ۷) کتابخانه های نهادهای دینی مستقل.
- خدمات عمومی کتابخانه
- وظایف کتابخانه های عمومی
- وظایف کتابخانه های دانشگاهی
- رده بندی کتابخانه های بزرگ جهان
فایل تاریخچه کتابخانه دارای ۴۹ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: