سیستم پانلهای سه بعدی اولین بار در سال ۱۹۶۷ توسط شخصی به نام ویکتور وایزمن در کالیفرنیای آمریکا به ثبت رسید.نوع جدیدی از مصالح ساختمانی از نوع پانلهای پیش ساخته در صنعت ساختمان با نام دیوارهای سه بعدی (d panel3) وارد عرصه گردید.
سیستم پانلهای سه بعدی:
سیستم پانلهای سه بعدی اولین بار در سال ۱۹۶۷ توسط شخصی به نام ویکتور وایزمن در کالیفرنیای آمریکا به ثبت رسید.
شرکتهای متعددی در جهان به ساخت این پانلها و اجرای ساختمانهای پانلی مبادرت ورزیده اند از سوی آن شرکتها کارهای آزمایشگاهی و مطالعات نظری متعدد در مؤسسات تحقیقاتی مختلف برای مستند سازی و تهیه مدارک فنی مربوط به طراحی و اجرا انجام شده است اکثر مدارک فنی مذکور به صورت مدارک انحصاری برای شرکتهای مذکور درآمده و صرفاً برای تولیدات آن شرکت قابل استفاده است به همین دلیل تا کنون آیین نامه مدونی از این سیستم ساختمانی در ادبیات فنی جهانی ملاحظه نمی شود.
در سالهای اخیر استفاده از روشهای تولید صنعتی و نیمه صنعتی جهت پاسخگویی به نیاز مسکن از اهداف و سیاستهای مهم کشور ما میباشد به طوری که حجم عظیمی از ساخت و سازها بایستی با بهره گیری از قطعات پیش ساخته در کارخانجات تولید صنعتی ساختمان تامین گردد لذا نیاز به روش نوین در ساخت و ساز بهترین تدبیرجهت بر طرف کردن مرزهای بحرانی برای انبوه سازی میباشد .
در راستای رسیدن به این اهداف نوع جدیدی از مصالح ساختمانی از نوع پانلهای پیش ساخته در صنعت ساختمان با نام دیوارهای سه بعدی (d panel3) وارد عرصه گردید.
با توجه به عملکرد بدون نقص این سیستم در ساخت و ساز توانست سریعاً بهترین جایگزین برای مصالح سنتی موجود در کشور ما باشد و در این میان در مقایسه با محصولات مشابه توانست به عنوان پدیده ای نوین برگزیده شود .
این دیوارهای سه بعدی ترکیبی است از شبکه های مش در طرفین پانل که این شبکه ها تشکیل شده از مفتولهای 3mm که به روش کششی سرد از مفتول ۶/5mm تهیه شده است .
در جهت ارتقا کیفیت جوش این مفتولها به صورت اسید شور شده میباشند و با تکنولوژی جوشهای نقطه ای به صورت شبکه در آمده است و صفحه EPS(پلی استایرن) با ضخامت ۳-۲۰ cm در بین شبکه جوش شده قرار میگیرد و شبکه های مش طرفین پانل توسط خرپاهای مورب (مفتولهای برشگیر)به یکدیگر جوش میشوند تا استحکام خود را تواماً از ترکیب فولاد و بتن بدست آورندو همانند یک قطعه بتن آرمه عمل نماید.
در این سیستم به علت یکپارچگی دیوارها و سقف سازه و نیز باربر بودن پانلها و مکانیزم رفتار باکسی ساختمان ستونها و تیرها حذف میشوند.
به دلیل کاهش وزن سازه نیروهای دینامیکی ناشی از زلزله و عوامل محیطی دیگر به شدت کاهش می یابند.
قابلیت عالی برش پذیری پانلها امکان اجرای هرگونه طرح معماری را فراهم میسازد لازم به ذکر است این پانلها به دلیل دارا بودن لایه پلی استایرن صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مصرف سوخت و انرژی دارند و همچنین بهترین عایق برای تبادل صوت میباشد.
پانلهای سه بعدی را میتوان به هر شکل و ابعاد مورد نیاز راحتی برش داد و برش بازشوها اعم از درب و پنجره به راحتی امکان پذیر است و تاسیسات برق و مکانیکی قبل از بتن پاشی پانلها در فضای خالی بین مش و پلی استایرن به سهولت قابل اجرا بوده و در نتیجه زمان نصب تاسیسات در این روش سریعتر از روشهای دیگر میباشد .
دیوارهای سه بعدی دارای ۷۳ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: