فلسفه روش:
همینطور که از موضوع این کار پیداست، دو عبارت راسته بازار و فضای شهری توجه را به خود جلب می کند که عبارت از آن یعنی تاثیر عملکرد تکلیف در عبارت قبل را نسبت به هم و برای ما مشخص می کند. در نتیجه موضوع از دو قسمت و در دسته بندی دقیقتر از سه قسمت قبل تشیکل شده است.
اشاره به موضوع نشان دادن تقسیم بندی آن هنگامی که به بررسی موضوعی بر موضوعات دیگر می پردازیم، از آن جایی که هر عامل بر عاملی دیگر که خود بر هزاران عامل دیگر تاثیر گذار است. از سوی دیگر و به دلیل محدودیت زمان، مکان و منابع، بررسی تحلیل هر یک از عوامل را منعکس می نماید. در نتیجه این کار برای انسجام و چارچوب بخشیدن به روند کار تا رسیدن به سطح مد نظر توجه شده است که:
نه فقط از طریق موضوعی به بررسی تاثیرات دو جانبه بازار و فضای شهری پرداخته شود، بلکه ویژگیهای اصلی هر یک از این دو را از دیده گذرانده و به دلیل محدودیت های ذکر شده که نمی توان از آن چشم پوشی کرد، از پرداختن به شاخه های فرعی پرهیز و یا فقط به اشاره آن بسنده شود و در نهایت اصل موضوع را به روابط پر رنگ تر میان بازار و فضای شهری اختصاص داده شود.
«فضای شهری جزئی لاینفک از ساخت (اصلی) شهری و از دو عنصر اساسی میدان و خیابان تشکیل می گردد. فضای شهری به ترکیبی اطلاق می شود که از فعالیت ها به بناهای فرهنگی، اجتماعی، اداری، تجاری و مانند آن و عناصر و اجزای شهری به صورتی آراسته، هماهنگ و واجد نظم و با طبع با ارزش های بصری سازمان یافته شد». (توسلی: ۱۳۷۹: ۶)
زوکر اعتقاد دارد که فضای شهری ساختاری است سازمان یافته و آراسته و واجد نظم به صورت کالبدی بر فعالیتهای انسانی و بر قواعد معین و روشنی استوار است که عبارتند از: ارتباط بین شکل بدنه ساختمان ها محصور کننده، همشکل و یکدست یا متنوع بودن آنها، ابعاد مطلق این بدنه ها نسبت به پهنا و درازی فضایی که در میان گرفته شده، زوایه گذرگاها یا خیابان هایی که به فضا می رسند و سرانجام موقعیت عناصر سه بعدی که می توان بر آنها تاکید کرد. (توسلی، ۱۳۷۱: ۳۳).
اثاثه شهری:
آندسته از عناصرند که برای جوابگویی به نیاز افراد استفاده کننده از فضا به آن اضافه شده اند. به واقع کلیه عناصری که در فضاهای شهری در جهت افزایش میزان ایمنی و سطح آسایش و یا برای زیبایی محیط نصب یا ساخته می شوند، اثاثه شهری نامیده می شوند. آنها می توانند به صورت متحرک یا نیمه متحرک، کاربردی یا تزئینی، دائمی یا فصلی در فضای شهری در اختیار شهروندان قرار گیرند.
اثاثه شهری جزء لایفنک محیط شهری بوده و هویت و شناخت کامل فضا را امکان پذیر می سازند. از دیگر وظایف مبلمان شهری، تعیین جهت، ارائه اطلاعات به شهروندان (تابلوهای اطلاع رسانی). ارائه مقررات (تابلوهای راهنمایی و رانندگی)، توزیع یا جمع آوری کالا و محصولات (صندوق پست، دکه روزنامه فروشی و …)، حفاظت (نرده، طارمی، حصار)، استراحت یا پناهگاه (نیمکت یا سایه بان)، بازی کودکان، روشنایی، تندیس ها و نقش ها و … می باشند.
این فایل به صورت word شامل ۱۴ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: