گود برداری در زمین هایی انجام می شود که باید تمام یا قسمتی از ساختمان، پایین تر از سطح طبیعی زمین احداث شود. گاهی ممکن است عمق گودبرداری، بنابر جنس زمین، به چندین متر برسد. گودبرداری معمولاً با وسایلی مانند بیل مکانیکی یا لودر صورت می گیرد و در صورت محدودیت زمین یا در دسترس نبودن ماشین آلات، این کار با وسایل دستی مانند بیل و کلنگ و فرغون انجام می شود.
خاک برداری: برای تسطیح، باید کلیه ی خاک های اضافی برداشته شده و به محلی خارج از ساختمان برده شود. این روش هزینه ی حمل خاک را به دنبال خواهد داشت ولی چون به زمین دست نخورده می رسیم، کاری اصولی است.
تعریف پی سازی:
اتخاذ تدابیر لازم و اجرایِ در خورِ آن ها، به منظور تأمین پایداری هر نوع ساختمان، برای به جود آوردن تعادل مناسب بینِ بنا و زمینِ در تماسِ با آن «پی سازی» نام دارد.
پی باید به گونه ای طرح و اجرا شود که بتواند تمام وزن ساختمان، اشیایی که در آن قرار خواهد گرفت و وزن افرادی را که در آن رفت و آمد خواهند کرد تحمل نماید.
رفتار پی در مقابل بارهای وارده و عکس العمل زمین، مطابق شکل ۱-۲ است. بر اثر بار وارده، پی تمایل به خمیده شدن دارد که قسمت های بالای آن فشرده و قسمت های زیرین کشیده می شود.
باید توجه داشت که خمیدگی پی، به شکل های دیگری هم است، اما در اینجا ساده ترین نوع آن بیان شده است.
دانلود مستقیم از سایت میهن بنا: