طراحی خانه متحرک و خلاقانه شریفی ها را از زبان طراحان با هم می خوانیم: کارفرما که جوانی موفق و تحصیلکرده است،خانه ای بزرگ می خواست که ویژه و شاخص باشد.شاید بیشتر نمونه های نئو کلاسیک مد نظرش بود و به ما هم پیشنهاد هایی نظیر ستون هایی متقارن در ایوان ورودی ،تزئینات رومی و نظایر اینها را می داد.
ما با ایده ی انعطاف پذیری شروع کردیم و به این فکر کردیم که ساختمان ها نماهای متغیری داشته باشند. سعی کردیم با ادامه ی پروژه های گذشته مان ، با تغییر بازشو ها،به نتیجه برسیم.ایده ساختمانی که هم درونگرا باشد و هم برونگرا ،همچنین مطالعه ی اقلیم تابستانی شمال تهران(معتدل) و اقلیم زمستانی آن(سرد)،ما را به سمت و سوی آن سوق داد که چگونه می شود در زمستان حجمی بسته ،بدون تراس با پنجره هایی کوچک داشته باشیم و در تابستان حجمی شفاف و باز با تراسهایی عمیق و وسیع و پنجره هایی بزرگ. طرح مکعب گردان ،با تغییری همواره در حجم و فضای خانه نوعی معماری غیر قطعی به وجود می آورد که هم به خواسته های ما در زمستان وتابستان جواب مناسبی می داد و هم کارفرما را از خواسته کلاسیک اش منصرف کرد.
دانشـــــــــــگاه : دانشگاه گیلان (رشت)
سال طـــــراحی : ۱۳۸۸
مـــــــــــــــــکان : تهران،دروس
کـــــارفـــــــــرما : خانواده شریفی
تـــــــــــاریخ ثبت : ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
مســــــــــــاحت : ۱۶۳۰
همــــکاران طرح : -همکاران طراحی : روح الله رسولی،فریده آقا محمدی،مجتبی مرادی.-ترسیمات کارگاهی فاز دو:دفتر معماری باحور(حمید محمدی،امیر طالشی).-مشاور ارشد فاز دو : شهناز گوهر بخش.-محاسب سازه: سهراب فلاحی.- محاسب تاسیسات مکانیکی:محمد حسن برومند.-محاسب تاسیسات الکتریکی:احمد ترکمانی
موقعیت ملک :
این خانه در تهران منطقه۳ که یکی از قدیمی ترین مناطق شهر تهران و دارای پیشینه تاریخی است، محله دروس طراحی شده است. دسترسی های این منطقه در مرز جنوبی بلوار شهرزاد و در مرز شمالی آن کمی بالاتر از خیابان دولت (شهیدکلاهدوز) میباشد و از شرق به خیابان پاسداران و از غرب به خیابان کی نژاد که مرز بین قلهک و دروس است، منتهی میباشد.
مشخصات کلی طرح:
معماری بنا :
امروزه معماری جهان سمت وسویی متفاوت پیدا کرده است. اکثر طرح های ارائه شده توسط معماران امروز دارای حجم هایی مبتکرانه و خلاق با دور اندیشی و آینده نگری متناسب با نیازهای خاص انسان پیشرفته امروز می باشد. شاید این طرح ها در حد ایده بوده و هنوز به مرحله اجرا نرسیده باشند ولی دور از انتظار نیست که در آینده ای نه چندان دور شهر و خانه هایی که در آن زندگی می کنیم شکل و شمایل و شاید سبکی کاملا متفاوت از آنچه که دیدیم و یا حتی فکر می کنیم پیدا خواهد کرد.
خانه شریفی ها با طرح و ایده خاص که بر محور اقلیم و نیاز کاربر شکل گرفته از جمله طراحی های بی نظیر نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهانی است. در بحث معماری٬ طراحی پلان آزاد ( نوعی طراحی در پلان که با توجه به نیاز کاربر یا گذر زمان بتوان در آن تغییر ایجاد کرد) از دوران مدرن وارد معماری شد. در معماری این خانه نیز از پلان آزاد بهره گرفته شده که البته استفاده از ان باعث شاخص شدن طراحی شده است.
ایده معمار در طراحی٬ برگرفته از اقلیم منطقه ای منجر به ساخت خانه ای شد که با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی شکل گرفته است.شمال شهر تهران در تابستان دارای اقلیم معتدل و در زمستان دارای اقلیم سرد نیز می باشد معمار با در نظر گرفتن این تنوع اقلیم در فصول مختلف سال تصمیم به طراحی حجمی انعطاف پذیر گرفت.
در این نوع طراحی٬ اشکال بازشوها از پنجره های مربع و مستطیل شکل به احجام مکعبی قابل چرخش تغییر یافت.ضمن اینکه خود این احجام دارای فضاهای داخلی تعریف شده٬ بازشو و تراس نیز می باشند و صرف نما سازی را نخواهند داشت.
این احجام مکعبی با زاویه چرخش ۱۸۰ درجه در فصل زمستان دارای حجمی بسته با پنجره های کوچک و باریک و بدون تراس و با زاویه چرخش ۹۰ درجه در فصل تابستان دارای حجمی باز با تراس هایی عمیق و وسیع و پنجره های فراخ می باشد.
تحلیل پلان ها :
به دلیل اینکه ملک شخصی می باشد و مالکیت کل به صاحب خانه تعلق دارد طراحی پلان ها به صورتی می باشد که از طبقات ۲- تا طبقه چهارم متناسب با امکانات و نیازهای کاربر کاملا شخصی می باشد. طبقه۲- شامل: استخر٬ سونا٬ جکوزی و تاسیسات٬ طبقه ۱- شامل: سالن ورزشی و سالن بیلیارد٬همکف شامل: پارکینگ٬سوئیت٬طبقات یکم تا چهارم نیز شامل: سالن نشیمن٬آشپزخانه٬ و اتاق های خواب در طبقات آخر٬اتاق کار٬فضایی برای بازی کودکان و … همچنین طبقه آخر شامل استخر و بام سبز نیز می باشد.به دلیل مالکیت شخصی تمام طبقات از طریق پله و آسانسور به یکدیگر ارتباط دارند. و همچنین وید (دید) در راه پله به طبقات پایین تر نیز وجود دارد.
فناوری نوین و تکنولوژی به کار رفته در بنا :
این نوع طراحی علاوه بر انعطاف پذیری با توجه به اقلیم منطقه ای دارای امتیاز دیگری همچون نمای متغیر و متنوع در فصول مختلف سال و در نتیجه آن آسایش و راحتی کاربر می باشد.طراحی این بنا نیازمند علم مهندسی در شاخه معماری٬ تاسیسات٬ سازه می باشد و کاملا قابل اجرا می باشد.
معماری داخلی بنا :
معماری داخلی بنا نیز به سبک مدرن می باشد.استفاده از وید (دید طبقات بالاتر به فضاهای داخلی در طبقات پایین تر بنا ) در طراحی و رنگ غالب سفید خود به فراخی و گستردگی فضاهای داخلی در دید بصری کاربر می افزاید.
عکس های بیشتر:
نقشه ها:
منبع: archdaily
18 Comments
عرفان
وای عالیه باعث افتخاره که یه همچین طرحی از دانشگاه های ایران ارایه شده
saraaaaa
واقعا عالیهههه
خیلی می پسندمش خیلیییییییییییییی
علیرضا
فوق العاده میباشد و بیانگر معماری سنتی میباشد که هم فضایی درونگرا و برونگراست
و از همینجا به استاد تغابنی خسته نباشید میگم و امیدوارم تلاشهای ما شهرستانی ها در رسیدن به معماری جدید نتیجه دار باشد.
Saly
بهتر إز اينم هست
ناشناس
س. خيلي جالب بود
محمدمیلاد خسروی
ممنون از شما
آسا
خیلی خیلی جالب بود مخصوصا اون ایده ی زمستانی و تابستانی بودن اش
آسا
چجوری حرکت داده می شن ؟
omid
are vaqen kheyli nice bood
ناشناس
باسلام وخسته نباشیدبه خانواده محترم شرفی
خوشم اومدواقعازیبابود
شیداشلحشوری دانشجوی ترم اخرکارشناسی معماری
Mr.spinood. asadi@goal.com
سلام. خدا قوت
ببخشید مگه معمار این اثر علیرضا تقابنی نیستند؟چرا اسمی ازشون نبود؟
محمدمیلاد خسروی
سلام بله حتما اضافه می کنیم.ممنون
ندا
Likeee
mahsa
Merci..kh jalebbud..faghat age emkanesh hast dar mored etesalat va saze bana tozih bdin
محمدرضا
با سلام این کار آقای علیرضا تغابنی نیست ؟
علی
خیلی جالبه که تو ایران همچین چیزی هست من در سفرم با تور سنگاپور یه ساختمون تقریبا همین شکلی دیدم عالی بود
امیر
واقعا افرین داره همچین معماری خارق العاده ای عالی
اصلا نقصی نداره
با اینکه کوچک به نظر میاد اما در واقع خیلی بزرگه
تبریک
یو تی ام
عالیه. معماری یعنی این
و آفرین به مهندس عمرانش