بازار چارسو در زمینی به مساحت ۵۷۰۰ متر مربع در منطقه ۱۲ شهرداری، تقاطع خیابان جمهوری اسلامی و حافظ با سرمایه گذاری” بنیاد پانزده خرداد” احداث شده است.
ایده شکل گیری
بخش مرکزی هر شهر، پر هیاهوترین و دیدنیترین قسمت آن به شمار میآید، و گشت و گذار در بخش مرکزی هر شهر اولین هدف بسیاری از بازدید کنندگان است. در مرکز شهر تهران نیز شاهد مجموعهای بسیار متنوع از بناهای تاریخی، ادارات دولتی، مراکز تجاری، مجموعههای فرهنگی، سفارتخانهها و مراکز آموزشی هستیم که حکایت از ظرفیت بسیار بالای این بخش از شهر برای راه اندازی مجموعههای بزرگ شهری دارد.
ایده بازار چارسو بر اساس توجه به ظرفیت های نهفته در این بخش از شهر تهران و تجدید حیات دوباره آن از طریق ایجاد یک مرکز تجاری با رویکرد تلفیق فعالیت های تجاری، فرهنگی و تفریحی شکل گرفته است. موقعیت مجموعه در تقاطع خیابان های جمهوری اسلامی و حافظ به عنوان یک مولفه شاخص شهری و در میان بورس کالاهایی نظیر موبایل، لوازم صوتی و تصویری، لوازم خانگی، کامپیوتر و لوازم جانبی از یک طرف، و با تکیه بر عملکردهایی در داخل مجموعه مانند رستورانها، سالنهای سینما، فروش محصولات فرهنگی، کافی شاپ و فضای بازی بچه ها از طرف دیگر حکایت از اهمیت قرارگیری بازار چارسو در این بخش خاص از شهر تهران است.
پیش بینی پارکینگ با ظرفیت ۱۰۰۰ اتومبیل، با رفع یکی از مهمترین معضلات مراجعه به مرکز شهر حضور مخاطبان خود را از اقصی نقاط شهر تسهیل می نماید. بر همین اساس حجم ساختمان نیز با لغزش قسمت میانی به ۳ لایه تقسیم میشود. در قسمت پایین و شفاف شاهد استقرار فروشگاههای تجاری بزرگ، در قسمت میانی شاهد قرارگیری فروشگاههای تجاری کوچک و در قسمت فوقانی و نیمه شفاف شاهد قرار گیری رستوران و سالن های سینما با چشم اندازی به بافت منطقه هستیم. همجواری لایه میانی در کنار پل هوایی حاکی از ارتباط مجموعه با محیط اطراف است.
قرار گیری یک void (فضای خالی) بزرگ مرکزی و حرکت متنوع پله های برقی در اطراف آن ضمن ایجاد یکپارچگی در میان عملکردهای مختلف، حرکت بین طبقات را برای بازدید کنندگان به یک موضوع و تجربه خاص تبدیل کرده است. با این هدف که مراجعه کنندگان به بخش مرکزی شهر با مراجعه به این بازار تجربهای فراتر از خرید را به خاطر بسپارند.
ویژگی های معماری مجموعه
خوانایی | تامین استانداردهایی فراتر از ضوابط موجود | سهولت دسترسی و جابجایی داخل مجموعه
ساخت
مراحل اجرای پروژه
آنچه در مورد پروژه می توان بصورت شاخص مورد ارزیابی قرار داد، انتخاب روش طرح و اجرای همزمان (Fast Track) است. به دلیل تاکید سرمایه گذاز پروژه در اجرای سریع، علیرغم ایجاد هزینههای بالا و صعوبت اجرایی بیشتری که این روش به پروژه تحمیل مینمود، شرکت امید نیک کیش با اتخاذ این رویکرد در روند ساخت، زمینه را برای بهرهبرداری هر چه زودتر از مجموعه فراهم کرد. در این رویکرد ضمن کنار گذاشتن روشهای سنتی در مراحل طراحی، ارائه فشار مضاعف به تیمهای مدیریتی، طراحی و ساخت وارد میگردد تا اجرای پروژه بدون وقفه ادامه یافته و کیفیت قربانی سرعت ساخت نشود. ناگفته پیداست که شرط موفقیت چنین روشی هماهنگی کامل کلیه ارکان پروژه است.
۱. گودبرداری و تحکیم:
یکی از مهمترین دغدغه های مجریان این پروژه تامین پارکینگ مورد نیاز و استفاده حداکثری از فضای زیرین زمین برای تحقق این مهم بوده است. به علت قرارگیری محل اجرای پروژه در منطقه مرکزی تهران و فرسودگی بافت ساختمان های مجاور و همچنین وجود پل حافظ، حساسیت بسیار زیادی در طراحی و نحوه اجرای خاکبرداری توسط مهندسین و تصمیم گیران پروژه لحاظ گردید و طرحی مورد تصویب قرار گرفت که بالاترین ضریب ایمنی را برای پروژه، ساختمانهای مجاور و عابرین پیاده فراهم آورد. این طراحی استفاده همزمان از روش های تحکیم خاک شامل اجرای ۵۷ حلقه شمع با عمق ۳۲ متر در پیرامون پروژه، اجرای نیلینگ (Nailing) و انکوراژ (Anchorage) جمعا به طول ۲۲۱۲۹ متر و شات کریت (Shot Crete) به سطح ۸۶۳۹ متر مربع را در دستور کار قرار داد و موفق به انجام خاکبرداری به حجم ۱۷۵ هزار متر مکعب به عمق ۳۰ متر شده است.
۲.فونداسیون:
برای افزایش ضریب ایمنی و سرعت اجرای کار، فونداسیون پروژه بصورت یکپارچه و در حجم ۸۵۰۰ متر مکعب اجرا گردید. استفاده از بهترین و با کیفیت ترین کارخانه تولید بتن در تهران و همچنین آزمایشهای مکرر از مواد اولیه، اختلاط، میزان روان بودن بتن و نظارت بر نحوه اجرا باعث شد بتن نهایی با قدرت مقاومت دو برابری در مقایسه با حد مجاز استاندارد، اجرا و آماده بارگذاری گردد.
۳.سازه:
یکی از جدیدترین و مقاوم ترین روش های ساخت سازه و اسکلت پروژههای بزرگ، استفاده از اسکلتهای فلزی صنعتی و اتصال و نصب آن به روش پیچ و مهره است. خوشبختانه در ایران کارگاهها و کارخانجات متعددی در حال ساخت این نوع سازهها هستند، لیکن تعداد کمی از این کارخانجات قابلیت تولید کاملا صنعتی و بصورت اتوماتیک در حجم تولید بالای ۲ هزار تن در ماه را دارا میباشند. تصمیم تیم مدیریت این پروژه که کیفیت و زمان را دو اولویت اصلی پیشبرد کار قرار داده است، عقد قرارداد با یکی از سه شرکت مطرح در ساخت این نوع از سازهها بود.
۴.تاسیسات و امکانات بازار چارسو:
سیستم تهویه هوای JetFan- Novenco | آسانسور Kone | پله برقی Kone
۵.سرمایش و گرمایش:
چیلر سنچوری
مشخصات پروژه در در یک نگاه
۱۵۰۰۰ متر فضای تجاری
۳۳۰ باب مغازه(موبایل | کامپیوتر | صوتی تصویری | لوازم خانگی)
۱۰۰۰ واحد پارکینگ
۲۵۰۰ متر انبار تجاری
یک طبقه ویژه غذاخوری های متنوع (Food Court)
۵ سالن سینما با ظرفیت ۹۰۰ نفر (پردیس سینمایی)
۸ آسانسور با ظرفیت ۸ الی ۱۵ نفر و ۲ آسانسور حمل بار با ظرفیت ۳ تن
۱۶ دستگاه پله برقی در نقاط مختلف طبقات
۹۰ سرویس بهداشتی در نقاط مختلف طبقات
ارکان پروژه
کارفرما: شرکت امید نیک کیش
مشاور معماری و طراح: استودیو بن سار شهر
پیمانکار اصلی: شرکت ارشد سازه توس – هنزا
پیمانکاران فرعی:
شرکت روف تراس: یکی از چهار شرکت برتر در زمینه ساخت و نصب اسکلت فلزی با رکورد ساخت ۲۴۰۰ تن اسکلت فلزی در ماه
شرکت زمین ران روش: مجری عملیات گود برداری و تحکیم گود به روش EPC
مشارکت شرکتهای ارشد سازه توس و راه سازی ساختمان هنزا: دارای رتبه ۱ در زمینه ابنیه، اجرای فوندانسیون و اجرای دیوار حائل و سقف ها به روش عرشه فولادی
مهندسان مشاور سانو: آزمایشات و مطالعات مکانیک خاک و آزمایشات بتن
ناظران یکتا پولاد آزما: بازرس جوش و نصب اسکلت فلزی
نقشه ها :