یک ماه است که حاشیه های ستاد اکسپو ایران در رسانه های مختلف مطرح شده ولی ظاهرا هنوز حساسیت پروژه ملی که با آبرو و اعتبار دیپلماتیک کشورمان گره خورده درک نشده است.
به نقل از البرزنیوز، ماجرای رانت فامیلی داماد آقای وزیر و حضور در قراردادهای ترک تشریفات شده با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت و انتخاب شرکت ایتالیانو بدون تشریفات قانونی و مناقصه رسمی به تنهایی می تواند منشاء تحقیق و تفحص فراوانی باشد.
از جمله این که به جز محمد محب علی که بدون تخصص و تجربه لازم در ستاد اکسپو فعال است، سیدحسین میرظفرجویان هم جزو کسانی است که با لیسانس شیمی به همراه محب علی در عقد قراردادهای برشمرده حضور داشته است و سفرهای پی در پی باهم یا به تنهایی به ایتالیا داشته اند.
این در شرایطی است که اصغر فیروزآبادی مدیر مقیم اکسپوی ایران در میلان با وجود داشتن قرارداد با ستاد اکسپوی ایران برای انجام وظایف مختلف در این شهر، شرکتی در حوزه طراحی و اجرای پروژه های مختلف دارد که همین توانمندی اصرار به سفرهای متعدد و طولانی محب علی و میرظفرجویان به میلان را جالب تر می کند!
از سوی دیگر حسین سیدزاده یکی از اعضای هیات مدیره شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران که ارتباطات نزدیکی با اعضای کابینه دارد، به دلیل اعتراض به رانت های موجود و ناخوشایندی وزیر که حتی در جلسه کمیته ها باعث درگیری میان آن دو شد، از کار برکنار شده تا به اصطلاح جو ضد محب علی و درز اطلاعات مختلف از ستاد اکسپوی ایران کنترل شود.
این واکنش ها در شرایطی است که ماجراهای دنباله دار داماد آقای وزیر و اعضای همراه او در ستاد اکسپو هیچ جواب قانع کننده ای ندارد و پروژه ملی اکسپو که باید به بهترین نحو در شان و آبروی نظام برگزار شود، با این شرایط دست خوش قدرت طلبى داماد و معاون فنى نمايشگاه شده در حالي كه بخشى از بدنه متخصص معمارى و ساختمانى باتجربه كنار گذاشته شده اند.
با این حال باید از کارمندان زحمت کش و کارشناسان متعهد شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران تقدیر و تشکر کرد که در قبال اعتبار و حیثیت ملی کشورمان در نمایشگاه اکسپو حاضر به پذیرش رفتارهای نادرست مدیران فعلی نبوده و تازه ترین خبرها و اتفاقات داخل این مجموعه را به رسانه ها اطلاع می دهند.
در این میان برد مدیریتی کمیسر جنرال اکسپوی ایران پس از نفی وجود محمد محب علی داماد آقای وزیر به برکناری حسین سیدزاده عضو هیات مدیره و پس از آن تغییر نیروی خدمات ستاد اکسپو منجر شده، تا مشخص شود اوضاع از آنچه تصور می شد بحرانی و بهم ریخته است.
اما باید دید حتی با استیضاح و برکناری نعمت زاده و تغییرات عمده در شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران فرصتی برای نجات آبروی کشورمان و حضور موثر و قدرتمند ایران در اکسپوی میلان وجود دارد؟
آیا شایعه کپی طرح سالن ایران از ایده یک طراح ژاپنی قابل بررسی نیست؟
آیا نداشتن نماد واقعی از فرهنگ و هنر ایران در سالن کشورمان قابل اعتنا نیست؟
آیا نداشتن برنامه مشخصی برای داخل سالن ایران و حذف بخش های موثری مثل قالیبافی، پخت نان داغ و دیگر هنرهای اصیل ایرانی به سلیقه شخصی وزیر قابل پیگیری نیست؟
آیا بی اطلاعی فعالان حوزه کشاورزی ارکانیگ، محصولات غذایی، صنایع مشهور و بزرگ ایرانی و حتی رستوران های مشهور و معروف ایرانی از فضای بکر و قابل دستیابی جهانی اکسپو قابل بی توجهی است؟
وقتی دکتر سریع القلم در اجلاس قبلی داووس برای برقراری ارتباط های اقتصادی با قدرت های اقتصادی جهان به نمایندگی از رئیس جمهوری کشورمان به این همایش بزرگ می رود و رئیس جمهور تمام هم و غم خود را به شکوفایی اقتصادی کشور معطوف کرده، آیا عملکرد فامیلی و رفاقتی در حوزه قراردادها و عدم کمک و همفکری از دستگاه های موثر بر حضور با عظمت کشورمان در سطح جهانی و معرفی دستاوردهای کشاورزی و صنعتی در حوزه غذایی و معرفی فرهنگ اصیل ایرانیان به مردم جهان قابل پیگیری جدی دولت نیست؟
در شرایطی که رهبر انقلاب سال ۹۳ را سالی با اهداف اقتصادی و مدیریت جهادی هدف گذاری کردند، ولی به نظر می رسد مدیران درجه دو و سه دولتی هنوز درک لازم و حساسیت این برهه خاص کشور را پیدا نکرده و در جریان پروژه ملی و استراتژیک اکسپوی ایران با عدم تخصص و تجربه لازم در حال سعی و خطا هستند.