ویلای درویش آباد توسط پویا خزائلی پارسا در شهر درویش آباد مازندران و با همکاری پیمان خضری که مهندسی سازه پروژه را بر عهده داشت،در فضایی به مساحت ۲۴۰ مترمربع در سال ۱۳۸۹ طراحی و اجرا شد.
بسیاری از منتقدان این ویلا را گفت و گوی میان معماری سنتی ایران و معماری مدرن می دانند و خزائلی پارسا در مورد این پروژه می گوید: “من این خانه را برای همسرم (نسترن شهبازی ،کارفرمای پروژه) طراحی کردم او یک نقاش است و نه یک معمار و این فرصت خوبی بود تا من به کشف ایده های جدید فضایی بپردازم.
این خانه در روستای کوچکی واقع در شمال ایران ودر نزدیکی دریای خزر قرار دارد.” برای طراحی این چنین کارهایی ,معماری در فضای “مرموز” است که می تواند پیوند دهنده ی معماری ایرانی وآزادی مدرنیسم باشد.
در واقع طبقه ی همکف سعی دارد با آنچه که او به نام “فضای آزاد” درمعماری مدرن می شناسد؛ رقابت کند و چشم انداز طبقه ی فوقانی هم رو به مرکز، به منظور ایجادحرکتی عمودی، از آسمان به زمین طراحی شده است.
این گشایش فضایی همان ویژگی معمارانه ای است که می توان در معماری ایرانی دید.خزائلی پارسا در جایی دیگر می گوید:”اماجالب ترین بخش این خانه ،فضای مرکزی آن است ؛ جایی که فضای مدرن همکف با فضای ایرانی فوقانی گفت و شنودی را آغاز می کنندو فضای جدیدی در میان آن دو متولد می شود.” از ویژگی های این پروژه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
*نورپردازی در کار ونقش تعیین کننده ی آن در تشدید حجم معلق ویلا
*پرداخت فضای مرکزی و بازی نور وسایه
*تاثیر فضای مرکزی بر سقف کار
مشخصات عمومی پروژه :
نام: ویلای درویش آباد
محل اجرا: درویش آباد، مازندران، ایران
معمار: پویا خزائلی پارسا
تاریخ: ۲۰۱۰
مساحت: ۲۴۰ متر مربع
ساختار: پیمان خضری
کارفرما: نسترن شهبازی
عکس: محسن جزایری
نقشه ها
عکس های بیشتر
English version :
Villa In Darvishabad
PROJECT GENERAL INFORMATION Name: Villa In Darvishabad Location: Darvishabad, Mazandaran, Iran Architect: Pouya Khazaeli Parsa Date: 2010 Area: 240 sqm Structure: Peyman Khezri Client: Nastaran Shahbazi Photographs: Mohsen Jazayeri This project is a spatial dialog between traditional Persian Architecture and aspects of modern architecture. It creates an architectural space through the incorporation of modern architecture tenets with traditional Persian architecture. The diagram shows how this combination can happen in a coherent way, to make a new space which has got a new and different quality from what it has made from